İçeriğe git

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı (B.A., 4 Yıl)

Dersler hakkında detaylı bilgi almak için bölüm ve/veya fakülte ile iletişime geçebilirsiniz.

Ref. Ders Kodu Ders Adı Ders Lab Tut. Kredi ECTS Syl.
Dönem 1
5A111 CULA101 Yiyecek Üretimi - I 4 - 1 4 6
5A112 CULA103 Gastronomiye Giriş 3 - - 3 4
5A113 CULA105 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon 3 - - 3 4
5A114 CULA107 Gıda Temelleri ve Ürün Bilgisi 3 - - 3 4
5A115 CULA109 Gastronomi ve Mutfak Sanatları için Bilgisayar Uygulamaları 3 - - 3 2
5A116 ENGL109 A şçılık için İletişim Becerileri - I 3 - 1 3 -
5A117 HIST280 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi 2 - - 2 2
5A117 TUSL181 İkinci Dil Olarak Türkçe 2 - - 2 2
Dönem 2
5A121 CULA102 Yiyecek Üretimi - II 4 - 1 4 6
5A122 CULA104 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 3 - - 3 6
5A123 CULA106 Yiyecek ve İçecek İşletmeleri için Beslenme ve Gıda Teknolojisi 3 - - 3 4
5A124 CULA108 Temel Pastacılık 4 - 1 4 6
5A125 ENGL110 A şçılık için İletişim Becerileri - ll 3 - 1 3 -
5A126 CULA100 Staj - - - - 8
5A127 THRM491 Beceri Geliştirme - I - - - - 2
5A128 CULA192 Haftalık İş Deneyimi - II - - - - 2
Dönem 3
5A131 CULA201 Yiyecek Üretimi - III 4 - 1 4 6
5A132 CULA203 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Mönü Plan. Stratejileri 3 - - 3 6
5A133 CULA205 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satınalma ve Maliyet Kontrolü 3 - - 3 6
5A134 CULA207 Butik Pastacılık 3 - 2 4 6
5A135 CULA209 Mutfak Sanatlarında Mesleki Gelişim - I 3 - 1 3 -
5A136 CULA291 Haftalık İş Deneyimi - III - - - - 2
Dönem 4
5A141 CULA202 Yiyecek Üretimi - IV 4 - 1 4 6
5A142 CULA204 Şarap Bilimi 3 - - 3 6
5A143 CULA206 Yöresel Mutfak Uygulamaları 4 - 1 4 6
5A144 CULA208 Mutfak Planlama ve Tasarım 3 - - 3 6
5A145 CULA210 Mutfak Sanatlarında Mesleki Gelişim - II 3 - - 3 -
5A146 CULA292 Haftalık İş Deneyimi - IV - - - - 2
5A147 CULA492 Seminer - I - - - - -
Dönem 5
5A151 CULA301 Yiyecek Üretimi - V 4 - 1 4 6
5A152 CULA303 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 2 - 2 3 6
5A153 CULA305 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Muhasebe 3 - - 3 6
5A154 CULA307 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi 3 - - 3 6
5A155 AE01 Alan Seçmeli Dersi - I 3 - - 3 6
5A156 UE01 Üniversite Geneli Seçmeli - I 3 - - 3 4
5A157 CULA391 Haftalık İş Deneyimi - V - - - - 2
Dönem 6
5A161 CULA302 Yiyecek Üretimi - VI 4 - 1 4 6
5A162 CULA304 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Yönetim 3 - - 3 4
5A163 CULA306 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama 3 - - 3 6
5A164 AE02 Alan Seçmeli Dersi - II 3 - - 3 6
5A165 AE03 Alan Seçmeli Dersi - III 3 - - 3 6
5A166 CULA308 Mezuniyet Projesi 3 - - 3 -
Dönem 7
5A171 CULA410 Dönem Stajı ve Proje - I - - - 6 22
Dönem 8
5A181 CULA420 Dönem Stajı ve Proje - II - - - 6 22